Main menu:


Memory Lane

Makhtesh-Ramon-E081
So...now who's sweetest...?

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

October 2020
S M T W T F S
« Mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

de laatste dagen…

Zondagmorgen slapen we lekker uit en gaan op ons gemak op weg naar het Underwater Observatory Marine Park. Verschillende mensen hadden ons dit al aangeraden, maar bij aankomst verbazen we ons erover dat het maar zo’n kleine oppervlakte beslaat… :neutral: Maar dit is het ultieme bewijs dat een eerste indruk niet altijd de juiste hoeft te zijn!! :lol: We nemen de voedertijden als lijddraad door het park en beginnen met de haaien en de roggen. Een van de roggen is hier opgevangen nadat hij in het wild zwaar gewond was geraakt. Tijdens zijn herstelperiode heeft zich een leuke band met de duikers ontwikkeld…telkens als een duiker het water in komt om te voederen komt de rog als eerste naar hem toe, niet om te eten, maar om geaaid te worden!!

Na de haaien en de roggen wandelen we verder naar een aquarium met vissen uit de Rode Zee, waar ook een duiker aan het voederen is. Omdat het koud is wandel ik wat eerder naar buiten dan de rest en ontdek ik een klein bassin met kleine schildpadden…zooooo leuk!! Het volgende bassin is voor iets grotere schildpadden en dan volgt een bassin met de echte giga’s! We kijken ook hier naar het voeren, ongelofelijk hoe snel zo’n krop sla weg is! :wink:

Na een korte pauze voor de lunch gaan we een kijkje nemen in het Underwater Observatory zelf. Hier kunnen we in een grote ruimte onder water het kunstmatige rif bekijken dat rond de kamer is aangelegd. Het stikt hier van de vissen, kleine, grote, felgekleurde, raar gevormde… super! Tegen de tijd dat we weer boven water komen is het park bijna verlaten…maar er is nog tijd om een kijkje te nemen bij het voederen van de dieren uit het Amazone gebied. Hier krijgen we eerst een uitleg over de piranhas, oerlelijk zijn ze, todat het licht op hun schubben valt en hun schubben goudkleurig beginnen te glanzen!! En wij maar denken dat de mens ‘blingbling’ heeft bedacht!! :mrgreen: Als volgende bestuderen we een rare vis, die sinds de prehistorie nauwelijks veranderd is. Hij heeft de bijnaam ‘perfecte echtgenoot’ omdat hij zijn jongen gedurende enkele maanden in zijn mond houdt tot ze voldoende ontwikkelt zijn om zichzelf te beschermen. Gedurende die tijd eet hij helemaal niets!! Da’s pas toewijding!!

Maandag is het al weer tijd om aan de terugtocht te beginnen. Een klein uurtje rijden van Eilat ligt het Timna Park, waar restanten te zien zijn van kopermijnen en de bijbehorende bewoning. We spenderen hier een groot deel van de dag. De dag wordt onderbroken door een niet zo plezierige verrassing…het servicelampje van de auto begint te branden… :evil: In een telefoongesprek met het verhuurbedrijf Eldan wordt ons een nieuwe auto toegezegd, die zelfs naar het park gebracht zal worden. Fijne service, maar ja, dat mag ook wel, dit is de vijfde auto in 3 weken… :roll: In onze dit keer vrijwel nieuwe auto rijden we tenslotte terug naar huis. Een stop in Mitzpe Ramon voorziet ons van een lekker maal. Tegen de tijd dat we thuis komen is iedereen total loss en duiken we gauw ons bed in.

Dinsdag worden we wakker met heel ander weer dan we tot nu toe gehad hebben…het regent!!! Gelukkig hebben we niet meer veel op de planning. We willen alleen nog even de stad in voor enkele aankopen en een rondje Carmel. Helaas is de kunst en handwerkmarkt er niet, door het slechte weer. Maar alle andere dingen die we wilden hebben weten we te vinden. Verder genieten we vooral van elkaars aanwezigheid, deze laatste dagen…

Woensdag is het dan toch tijd voor Corry en Pieter om hun koffer in te pakken. Verder doen we niet meer veel. Is het weer nu ook echt te slecht voor geworden…het gutst met bakken uit de hemel. Hebben we toch maar weer geluk gehad met het weer tot nu toe!!

Donderdag gaan we lekker op ons gemak brunchen in Tel Aviv, met uitzicht op het strand. De zon is ons goedgezind en schijnt nog een uurtje of twee, als afscheidskadootje voor Corry en Pieter. :wink: Maar uiteindelijk is de tijd voor het echte afscheid dan toch echt daar… Rond een uur of 2 zwaaien we ze uit op Ben Gurion…

Na zes heerlijke weken met onze pappa’s en mamma’s hebben we 1 weekje om weer een beetje op orde te komen. Beetje wassen, beetje poetsen…Emanuel moet nog veel werken…ik wil de site up to date hebben…de foto’s moeten uitgezocht worden… En dan vertrekken wij naar CHINA!!!! :grin:

One Response to “de laatste dagen…”

 • Corry Rademaekers says:

  Hoi schattepiekes vaan us.
  Het is nu 4 dagen dat we terug zijn en ik zit nog niet in m’n vel zoals het hoort te zijn, steeds ben ik nog met m’n gedachten bij jullie en in Israël met al haar mooie dingen die dat land te bieden heef.
  Nu ik alles weer eens gelezen heb, gaan de 3 weken, weer als een film aan me voorbij.
  Maar ja ik heb nu met eigen ogen kunnen zien en voelen dat jullie daar niks en ook helemaal niks te kort komen. houden zo he.
  Corry

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.