Main menu:


Memory Lane

Zin-Valley-A026
Coffee!!

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

December 2020
S M T W T F S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

hot cider, neandertalers en sarcofagen…

Woensdag is weer Haifa dag. In het gebied tussen Tel Aviv en Haifa liggen verschillende interessante plekken om te bezichtigen, waarvan wij er enkele uitzoeken. We beginnen met Zichron Ya’akov. Dit stadje heeft een gezellig centrum met wat winkeltjes en vooral veel koffie-barretjes. We wandelen hier wat rond en gaan even zitten voor een kop koffie en een kleine snack. In plaats van een kop thee neem ik een ‘hot cider’, da’s warme appelsap met kaneel en stukjes appel, heerlijk zoet!! :mrgreen:

We rijden een half uurtje verder naar de Karmel grotten. Deze grotten zijn miljoenen jaren geleden onder water gevormd als rif en ten tijde van het ontstaan van het Karmel gebergte omhoog gekomen en uiteindelijk droog komen te staan. De prehistorische mens heeft toen van de beschutting gretig gebruik gemaakt en er gedurende zo’n 150.000 jaar gewoont. Onderzoek aan het begin van de vorige eeuw heeft een veelvoud aan fossiele resten en prehistorische gebruiksvoorwerpen aan het licht gebracht. Topper onder de vondsten was het skelet van een Neandertaler vrouw. Wij maken hier een rondje langs de grotten, waarvan de grootste toegankelijk is gemaakt voor het publiek.

Omdat we nog tijd genoeg hebben voordat we in Haifa moeten zijn, besluiten we ook Beit She’arim nog even te bezoeken. We wandelen langs de verschillende tombes en gaan bij de grootste naar binnen om de sarcofagen te bekijken (zie ook de post van 18 october). Omdat alles hier verder gesloten is (het is tenslotte winter :roll: ) rijden we door naar een winkelcentrum in de buurt waar we even gaan zitten voor een drankje en een verlate lunch. Tegen de tijd dat we naar buiten lopen is het al weer donker!

Nadat we Emanuel hebben opgehaald in Haifa genieten we van ons diner in het deel van Haifa dat de ‘German Colony’ wordt genoemd. Dit is eigenlijk het enige deel van Haifa dat een beetje de sfeer kent van een oud stadscentrum, maar het bestaat helaas maar uit 1 straat. Maar het is wel een mooie straat, met bovenaan het begin van de Bahai Gardens. De tuinen zijn prachtig verlicht, met in het midden de Bahai Tempel.

Donderdag is het weer even tijd voor rust. En tijd om de tassen te pakken voor ons weekendje Eilat! We hebben 3 overnachtingen geboekt, zodat we Eilat zelf kunnen bekijken, maar ook Petra (in Jordanie)…daarover meer in de volgende post!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.