Main menu:


Memory Lane

Wedding-Joyce-and-Clemens-8
There she is!!

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

January 2022
S M T W T F S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Nieuwe baan, nieuwe trouwringen, Israel en meer…

Het was inmiddels wel weer echt tijd voor een nieuwe post…om in april nog steeds onze Nieuwjaars-wens bovenaan te hebben staan…Schandalig!! :mrgreen:
Dus, wat is er zoal gebeurd in de laatste maanden…In het kort: EEN HELEBOEL!!
Januari was rustig, maar toen begon het… Sinds 1 february heb ik een nieuwe baan. Eindelijk! Ik ben precies een jaar aan het zoeken geweest! Blijkbaar willen Duitsers het liefst personeel aannemen met Duits als moedertaal en met een Duitse opleiding. En tja, daar schiet ik natuurlijk te kort! Maakt niet uit dat ik inmiddels ruim 7 jaar werkervaring heb…ik werd niet of nauwelijks uitgenodigd voor gesprekken. En dan krijg ik ineens vlak achter elkaar 2 banen aangeboden! Eentje bij een veilinghuis en eentje in de verkoop binnendienst. Hoewel ik een baan bij een veilinghuis altijd gezien heb als de ideale weg terug in ‘de wereld van kunstgeschiedenis‘, werd me daar een voltijd baan tegen minimumloon aangeboden, waarbij ik dan ook nog tenminste 7 zaterdagen zou moeten werken. Het andere aanbod kwam van ICG en was niet alleen beter, de sfeer daar was zo veel beter, informeler en jonger dat de keus niet lastig was. En zo komt het dat ik nu dus voor ICG werk! En dat met veel plezier!

Kort nadat ik bij ICG begonnen ben, zijn de ouders van Emanuël een week bij ons op bezoek geweest, gevolgd door mijn ouders. In diezelfde periode moest Emanuël nog een paar dagen op en neer naar Korea…en enkele dagen nadat alles weer enigszins zijn ‘normale‘ gang had gevonden, vertrokken we voor een lang weekend in de Eifel. We hadden het weekend georganiseerd ter gelegenheid van ons 5-jarig huwelijk en onze ouders en getuigen met aanhang uitgenodigd.
Wij vertrokken iets eerder dan de rest, om een en ander voor te kunnen bereiden. Bij aankomst bleek dat we ons nergens zorgen over hadden hoeven maken. Het huis dat we geboekt hadden was fantastisch, groot, goed onderhouden en zeer compleet ingericht, inclusief dingen zoals bestek en servies. Het was in één woord perfect. Die avond konden we ons lekker concentreren op de voorbereidingen voor het diner de volgende dag en bakten we ook nog een lekkere cake, zodat we onze gasten wat lekkers voor zouden kunnen zetten. 😆
Dat weekend kletsten we lekker bij met iedereen, maakten een winterwandeling door het dorp in de buurt en genoten van de sneeuw. Bijna iedereen probeerde de slee uit, Pap en ik dansten op blote voeten in de sneeuw, Menno en ik hielden een belachelijk sneeuwballengevecht (met hulp van een sneeuwschep!!), Lian en ik maakten sneeuwengelen en Jakob en Emanuël maakten een giga sneeuwpop… In denk dat de bijna 2 jaar oude Tom de meest volwassene onder ons was. 😉 D’r is toch niks wat je zo zeer weer kind laat zijn als een pak sneeuw!!
Zatermiddag werd ik flink verwend met kadootjes, het was tenslotte mijn verjaardag. Die avond verrasten Menno en Lian ons met een soort huwelijksquiz, waarmee ze eens even wilden checken of we ook wat van elkaar geleerd hebben in de afgelopen 5 jaar… Ik heb geen idee meer wie gewonnen heeft, maar ik weet wel dat we d’r lol mee hebben gehad! 
Op zondag vierden we ons 5-jarig huwelijk met wat champagne en onze nieuwe trouwringen. Ja, ja, nieuwe trouwringen!! Toen we trouwden, besloten we voor iets eenvoudigs en niet al te duur te gaan, zodat we voor ons 5-jarig huwelijk ‘echte’ ringen zouden kunnen kopen. En dat hebben we dus ook gedaan!
Op woensdag waren we weer terug op het werk, waarna we op vrijdag en zaterdag alweer naar Israel vertrokken. We reisden dit keer niet samen. Ik vloog pas een dag later, zodat ik aanwezig kon zijn bij een team-building dag van ICG die vrijdag. Ik wilde de gelegenheid natuurlijk niet missen, die collega’s die niet zo vaak op kantoor zijn te ontmoeten. Het was een leuke dag, met voornamelijk buiten-activiteiten en dus veel sjaals en mutsen. Het gevolg: ik betwijfel of ik iedereen ook weer herkend zou hebben zonder musten en sjaals.

Onze week in Israel was wederom werk-gerelateerd voor Emanuël. We reisden wel nog wat rond met enkele studenten, maar ze spendeerden toch de meeste tijd op de universiteit. En dat betekende dat ik lekker alle tijd had om in Tel Aviv rond te struinen. Heerlijk! Lekker geld uitgegeven, leuke nieuwe stekkies voor lunch uitgeprobeerd en verder vooral genoten van de stad. Helaas was de week voorbij voordat we het goed en wel in de gaten hadden en moesten we toch weer terug keren naar het normale leven… of tenminste iets wat daarvoor door moet kunnen 😉

Met Pasen waren we even in NL voor een lang weekend. Anderhalve week later zat ik in Keulen voor mijn eerste beurs met ICG. Hier leerde ik dan toch eindelijk iedereen daadwerkelijk kennen en kreeg ik een beetje een beeld van wie wat doet. Na vier dagen voornamelijk staan kwam ik thuis met nauwelijks nog genoeg kracht in mijn benen om naar mijn bedje te lopen.

Inmiddels zijn we alweer ruim twee weken verder, ik heb nog een trainingsbijeenkomst van BIG Challenge achter de rug en we kijken al uit naar het hemelvaartsweekend, want dan komen Menno en Lian. Niet lang daarna reis ik nog even af naar Frankrijk om met Big Challenge aanwezig te zijn op Alpe d’Huzes. Misschien wordt het daarna even iets rustiger…?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.