Main menu:


Memory Lane

50-O_ahu-nature-tours-Rainforest-Adventure_-Pearl-Harbor-view
O'ahu nature tours Rainforest Adventure; Pearl Harbor view

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

December 2021
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ik wilde Israël…Ik kreeg Israël…

Omdat we met 5 volwassenen plus bagage zouden reizen, hadden we een grote huurauto geregeld. We hadden hem in wezen alleen nodig om van de luchthaven naar Tel Aviv te komen, en van Tel Aviv naar Eilat. We gebruikten hem wel nog op zondag, om naar Caesarea te gaan, maar op maandag stond de auto ongebruikt in een parkeergarage in Tel Aviv. Op dinsdag wilden we naar Jaffa, wat we te voet hadden kunnen doen, maar we wilden ook ons favoriete humus-tentje zoeken (ze zijn verhuisd), dus we besloten de auto te nemen.
Alleen…de auto startte niet… 🙁
Op zich niet zo’n ramp, we belden Eldan (het verhuurbedrijf) en zij beloofden iemand te sturen. Ik stuurde de jongens naar Jaffa met de belofte dat ik ze zou volgen zodra het probleem was opgelost. Ik verwachtte dat we een vervangende auto zouden krijgen, maar ze bleken niks ter beschikking te hebben in een vergelijkbare grootte, dus stuurden ze een monteur.
Afgaande op hoe hij het een ander eruit sloopte om de accu te kunnen vervangen, vermoed ik dat hij een monteur was van, ik weet niet…wasmachines misschien? Of föhns…? Tegen de tijd dat hij vond dat de auto weer in orde was, was ik er van overtuigd dat niet alle delen op dezelfde plek terug in de auto zaten als van tevoren, dus weigerde ik in de auto te rijden.
6 Telefoontjes later (3 keer werd gewoon opgehangen, 3 keer beloofde iemand terug te bellen, waarop ik dan niets meer hoorde) stond ik in het kantoor in Tel Aviv heisa te maken. En zoals gebruikelijk in Israël als je ergens heisa over maakt, kreeg ik mijn zin. 😀 Ik kreeg de nieuwe auto net op tijd om nummer vijf van ons kleine reisgezelschap op de luchthaven op te halen en vervolgens terug te keren naar de stad voor het avondeten.
Emanuël besloot dat ik een traktatie verdiend had, dus gingen we naar Poyke, een Afrikaans restaurant en een van onze favorieten hier. Een van de redenen dit restaurant hoort tot onze favorieten, is hun Chokongo, een idioot grote en belachelijk lekkere chocolade soufflé. Ik had onderweg naar het restaurant iedereen helemaal gek gemaakt met mijn verhaal over dit toetje, maar de jongens moesten toegeven, dat het alles was wat ik beloofd had.
Daarna was alles weer in orde in mijn wereld. Enige achtergebleven frustratie in verband met het gedoe rond de auto was alweer vergeten, na mijn favoriete chocolade dessert OOIT!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.