Main menu:


Memory Lane

090_Tel-Aviv-C006
Beach in Tel-Aviv

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

December 2021
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Thuis, weg van huis…

Het is vreemd… Ik woon heel graag in Duitsland en voel me erg thuis in Erlangen en Nürnberg. En in de tijd sinds we daar zijn heb ik nooit het idee gehad dat ik Tel Aviv echt miste. Natuurlijk denken we eraan, aan het heerlijke weer, het eten…maar we hebben ook echt mooi weer gehad in Duitsland en ik vind het heerlijk dat we daar een echte winter hebben. En het eten is dan wel anders, maar zeker ook erg goed. Maar toch, vanaf het moment dat ik wist dat we naar Israel zouden gaan, duurde het me ineens te lang. En toen we aankwamen en naar buiten naar onze huurauto liepen, was het net alsof mijn hele lijf eens flink diep ademhaalde. En ik bedoel echt mijn hele lijf, alsof iedere cel in mijn lichaam even uitzette om daarna weer zijn plaats in te nemen, dit keer voor de Israel-versie van mij.
Een deel ervan is voor de hand liggend: het weer, ook al hebben we al wat regen gehad; het eten, ook al zijn we nog lang niet naar al onze favoriete adresjes geweest. Andere delen zijn iets minder vanzelfsprekend: de directe en open manier van doen van de mensen; de chaos in de stad; en alle bekende plekken weer zien (we zijn al op plekken naar binnen gelopen om daar dan mensen te herkennen!)

De eerste dagen hebben we in Tel Aviv doorgebracht. Het weer was niet fantastisch, we hebben inmiddels al wat regen gehad, maar dat valt te verwachten in deze tijd van het jaar. We hadden de gelukkige keuze gemaakt gisteren naar Caesarea te gaan. Daar hadden we een heerlijke zonnige dag terwijl het in Tel Aviv vrij veel regende. Caesarea was vooral ook leuk, omdat de sterke wind voor flinke golven zorgde, die tegen delen van de oude haven stuk sloegen. Prachtig om te zien!
Morgen gaan we waarschijnlijk naar Jaffa, beetje rondkijken en humus eten. Misschien nog een rondje door Neve Tzedek wandelen in de namiddag. Woensdag vertrekken we naar Eilat, met waarschijnlijk een tussenstop in Ein Avedat voor een wandeling en Mitzpe Ramon voor lunch. In Eilat is een conferentie die Emanuël zal bijwonen, terwijl ik van Eilat geniet. Na de conferentie rijden we door naar de Dode Zee en Masada, om dan de volgende dag Jerusalem aan te doen. We eindigen ons verblijf in Israel met nog een paar dagen in Tel Aviv.

Kortom, goed om weer hier te zijn, de bekende plekken te bezoeken en eigenlijk gewoon van Israel te genieten!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.