Main menu:


Memory Lane

130_Petra-C084
Back through the Siq (the shaft)

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

December 2021
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pap, deze is voor jou…of komt door jou?

Deze ene post gaat even niet over Japan. Geen zorgen, ik ga er weer mee verder in mijn volgende posts, maar ik moest even iets tussendoor schrijven…
Normaal gesproken schrijf ik niet over de films die we kijken, boeken die ik lees, etc. Daar is een reden voor. Mijn favoriete genre qua boeken is wat men in het Engels Paranormal Romance noemt, zeg maar fantasy en of science fiction met een zware nadruk op het romantische aspect van het verhaal. Ik betwijfel of veel van jullie in dit genre lezen, dus wil ik jullie niet vervelen met posts over dit onderwerp. Wat betreft films…tja…ik ben absoluut, totaal en onherstelbaar verpest door pap’s smaak in films. Ik ben opgegroeid met Bud Spencer films, met pap die door het grootse deel van de film heen sliep. Totdat er geknokt werd, dan zat hij ineens rechtop, volledig alert, krom van de lach dingen te mompelen als ‘kijk dat gezicht’ en ‘daar…boingk’ (of eigenlijk het equivalent daarvan in het Maastrichts). Ik was gek op deze films, simpelweg omdat pap ze met zoveel lol keek, en omdat het een soort van magie was om te ervaren hoe hij wakker werd nog voordat ik goed en wel doorhad dat er weer een knokpartij ging komen (wat mij bijbracht, dat dat het belangrijkste deel van de film was!). Daarbij was ik stiekem ook wel een beetje tiener-verliefd op Terrence Hill… 😉
Vergis je niet, pap heeft een absolute en totale hekel aan geweld. Maar hij is gek op vechtsport en de kunstvorm waartoe het verheven kan worden. Of de humoristische manier waarop het door iemand als Bud Spencer kan worden ingezet. En hoewel Bud Spencer mijn vaders favoriet was, passeerden ook Silvester ‘Rocky’ Stallone, Jean Claude van Damme, Steven Seagal en enkele oudere sterren de revue tijdens onze filmavonden.

Nu ik dit een beetje heb uitgelegd, is het misschien begrijpelijk dat voor mij een film als The Expendables zoiets is als Kerstmis, Nieuwjaar en mijn verjaardag in één KICK ASS pakketje!! En dan maken ze The Expendables 2 en gooien Jean Claude van Damme in de mix!!! Zijn ‘roundhouse kick’ is nog steeds mijn favoriet in het genre! Die film is gewoon een stukje paradijs op het grote doek!!
Natuurlijk is Emanuël de verstandige man die jullie allemaal kennen, en hij ligt er dan ook niet wakker van als hij films van dit kaliber moet missen. Ik geloof dat hij bij de eerste The Expendables film zelfs in slaap is gevallen, dus ik besloot medelijden met hem te hebben en The Expendables 2 alleen te gaan kijken.
En ik overweeg heel serieus om nog een keer te gaan…
Om je een beetje een idee te geven, dit was mijn favoriete stukje dialoog:
Arnold Schwarzenegger:‘I’ll be back’
Bruce Willis:’You’ve been back enough. I’ll be back’
Arnie:’Yippee-ki yay’

Behalve Arnie (die er uit ziet als een nachtmerrie-reuze-versie van Chucky, met zijn rode haar rechtop alle kanten op) en Bruce (die een heerlijke, rijke stinkerd neerzet) zien we, zoals al genoemd Jean Claude van Damme (die meer zegt dan ik hem ooit in een film heb horen zeggen, maar slechts 3 van zijn mooie ‘kicks’ mag laten zien 🙁 ), Silvester Stallone (ik kan niet begrijpen hoe ze hem van Jean Claude kunnen laten winnen???), Jason Statham (als altijd, een prachtig mooie dodelijke danser) en…ja, houd je vast…Chuck Norris (of een wassen versie van hem, ik weet het niet, na die facelift van hem…). D’r zitten nog een paar meer bekende namen in, maar zodra Jason Statham begint te bewegen, wil ik nog wel eens missen wat er om hem heen gebeurd… :mrgreen:
Hoe dan ook, ik verliet de bioscoop met een brede glimlach op mijn gezicht, meer gelachen (hardop, in een bios!!) dan ik me kan herinneren te hebben gedaan bij de meeste recente films. The Expendables 2 is gewoon hilarisch.

Ik zal eerlijk toegeven, als het bovenstaande wat jou betreft nergens op slaat, dan kun je de hele film ook overslaan. Maar als iets ervan je deed glimlachen, al is het maar een beetje, dan kijk ‘m!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.