Main menu:


Memory Lane

Easter-Break-1
Dramatic Stonehenge

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

December 2021
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

er op uit!!

Zondag de eerste langere rit. Vroeg opgestaan en dan zo’n anderhalf uur rijden naar Mount Tabor. Dit is waar de transfiguratie van Christus plaats vond. In de Bijbel staat dat Jezus op een dag met 3 discipelen een berg beklom en daar van gedaante veranderde. Daarop sprak hij met Moses en Elia (oud testamentische profeten), waarna ze de stem van God hoorden die Jezus zijn zoon noemde. De gedaantewisseling zou gezien moeten worden als een soort metamorfose, waarbij een kort moment het goddelijke te zien was dat schuil ging in de menselijke gedaante van Jezus. Dit is een belangrijk moment voor het christelijke geloof, omdat hier ‘bewezen’ wordt in aanwezigheid van drie getuigen (het wettelijke minimum van toen) dat Jezus is wie hij zegt te zijn. De kerk die er nu staat is nog geen eeuw oud, maar is gebouwd op de ruines van een byzantijnse en een kruisvaarders kerk. Helaas is inmiddels wel redelijk zeker dat dit zeker niet de berg kan zijn geweest waar de transfiguratie plaats heeft gevonden…volgens de bijbel nam het hele gebeuren plaats in een geisoleerd gebied en we weten inmiddels zeker dat er een Romeins kamp lag op Mount Tabor in Jezus’ dagen…

Vanaf Mount Tabor zijn we doorgereden naar het meer van Galilea, met een eerste stop in Tiberias voor onze lunch. Verder stelt dit stadje niet zo veel voor…we hebben een kijkje genomen bij de kruisvaarderscitadel en een klooster, maar beiden stelden niet echt veel voor. Na de lunch gauw door naar Tabgha, waar het kerkje staat van de wondere broodvermenigvuldiging…blijkt dat gesloten te zijn op zondag… 😥 Dan maar door naar Capernaum. Hier is zou het huis van Petrus hebben gestaan en later op dezelfde plek een kerk. Verder zijn er archeologische resten te zien van het stadje Kefar Nahum dat hier lag. Als laatste rijden we naar de berg der Zaligsprekingen, waar ook weer een (redelijk recent) kerkje staat. Hier zou Jezus een preek hebben gehouden waarin hij omschreef wie tot de hemelen zouden worden toegelaten, zoals bijvoorbeeld degenen die puur van hart zijn, de barmhartigen. Dit zijn de zaligsprekingen. Tegen de tijd dat we hier uitgekeken zijn, is de middag al weer ver om en beginnen we aan de terugreis. Onderweg terug eten we ons diner bij ons vaste arabische restaurant, Sahara.

Dan voor maandag iets heel anders. Lekker op het gemak opgestaan en daarna op weg naar Caesarea. Daar hebben we een groot deel van de dag rond gestruind tussen de ruines. Om een idee te krijgen van de geschiedenis van de plek hebben we ook de film en de uitleg gevolgd. Moet ooit een indrukwekkende stad geweest zijn. De lunch hebben we lekker aan het strandje tussen de ruines genoten. Natuurlijk moeten we ook pap en mam Habets introduceren op sushi bij River, lekker dichtbij; onze uitvalshaven als ik weer eens vergeten ben vlees uit de diepvries te halen… 😉

De kunst- en handwerkmarkt in Tel Aviv is alleen op dinsdag en vrijdag, dus dat is het volgende doel op de planning. We beginnen op Karmel markt, waar we vijgen meenemen en lopen dan door naar de kunst- en handwerkmarkt. Daar vallen wederom de sieraden in de smaak…de zilveren sieraden van Corry waren thuis gelaten en je moet toch wat, he! 😆 Een terrasje centraal op de markt voorziet ons van een stevige lunch en de gelegenheid om een beetje mensen te kijken. We moeten echter op tijd weer terug want Emanuel en ik hebben een afspraak om onze inentingen te krijgen…want wij gaan in december naar China!!!!! 😀 We hebben de tickets en de visa al en nu was het hoog tijd voor de inentingen. Met een beetje bibber in de buik heb ik me naar de ‘slachtbank’ laten leiden…maar het viel natuurlijk allemaal reuze mee. We hadden een lief russisch verpleegstertje, dat banger was voor de naald dan ik! 😆 Maar ze deed het allemaal heel netjes, dus nu is het alleen even wachten of we nog last van spierpijn krijgen in de arm waarin we geprikt zijn…

Emanuel is gisteren weer naar Haifa gegaan en omdat we hem willen treffen voor het avondeten, kiezen wij er voor om naar Akko te gaan. We beginnen met een kort wandelingetje door de stad: de souk, de turkse bazaar, de moskee, een van de karavanserais en het haventje. Lunch bij een visrestaurantje en dan richting de citadel. Als afsluiter nog een kleine tour door een museumpje, met een tentoonstelling van oude ambachten en gebruiksvoorwerpen. Erg leuk!! Ons vaste tentje in Haifa is Renne, dus daar genieten we van een lekker diner met uitzicht over de stad.

Om weer energie op te doen voor de volgende dagen nemen we vandaag een rustdag. Lekker wat opruimen, post schrijven :smile:, foto’s uitzoeken 😳

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.