Main menu:


Memory Lane

DSC_2075
View of the Mombacho volcano from La Merced Church

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

December 2020
S M T W T F S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

VIP!!

Wederom hebben we hoog ge-eerde gasten! De ouders van Emanuel hebben vol ongeduld zitten wachten tot zij dan eindelijk aan de beurt waren. Lekker gemaakt door de verhalen van ons en mijn ouders, werd de spanning bijna te veel. :wink: Maar vrijdag was het dan eindelijk zo ver. ‘s Morgens in Brussel op het vliegtuig gestapt en rond vier uur konden dan toch knuffels en poenen gedeeld worden. De rit naar ons appartement kon niet snel genoeg gaan… en net zoals mijn ouders concludeerden ook de pap en mam van Emanuel al gauw dat de foto’s ons stekkie eigenlijk geen recht doen… :razz:

We eten bij NG, een steakhouse in Neve Tzedek dat we samen met pap en mam Wijckmans hadden uitgeprobeerd. Dit is een van de betere plekken in Tel Aviv om vlees te eten! En ook de toetjes worden met smaak verorberd… :mrgreen: Na het eten maken we nog een lekkere wandeling over Rothschild boulevard. Dit is geen strand-boulevard met winkeltjes en restaurantjes, maar een boulevard midden in de stad. In het midden is een deel gereserveerd voor voetgangers en fietsers en aan beide kanten daarvan rijdt het verkeer. Op strategische punten in het midden staan kleine kioskjes waar je een kleine hap kunt eten of iets kunt drinken. Aan de buitenzijden van de boulevard liggen tientallen restaurantjes. Tot en met dit weekend is hier een tentoonstelling te bezichtigen van wereldbollen. Aan verschillende kunstenaars zijn wereldbollen van misschien wel anderhalve meter doorsnee uitgedeeld en ieder heeft op zijn eigen manier er iets leuks mee gedaan. Alle bollen worden van binnenuit verlicht en de boulevard leeft daardoor helemaal op. We wandelen hier wat tussendoor en na een laatste stop voor een kop koffie gaan we richting huis en bed…

Inmiddels is Jaffa onze vaste introductie tot Israel geworden. Dus ook vandaag beginnen we daar. Eerst een wandelingetje door het oude centrum en daarna lekker humus en falafel eten op ons vaste adresje. Een frozen yoghurt (da’s bevroren fruit en yoghurt gemixed tot een soort ijsje) sluit deze eerste dag van de vakantie van pap en mam Habets af. Nou ja, nog niet helemaal…voor ons diner hebben we een tafeltje gereserveerd bij MantaRay… :grin:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.