Main menu:


Memory Lane

2008-05-03-Gamla-025
Ruines bij Gamla

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

October 2020
S M T W T F S
« Mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Proeven in de stad

Taste in the CityWe ontdekken hier steeds meer overeenkomsten met Maastricht! We hadden al eerder ontdekt dat we hier met Purim getuige kunnen zijn van Carnavaleske uitingen. En afgelopen week zijn we naar de Israelische versie van het Preuvenemint geweest! De naam van het festival laat zich vertalen als ‘Proeven in de stad’. Het vond plaats in een park ten noorden van Tel Aviv, waar twee grote velden waren ingericht met een enorme hoeveelheid kramen van de restaurants en eettentjes in de stad. De keuze aan gerechten was enorm. We hebben onder andere rijst met lamsvlees en saffraan gehad, rijst met tikka massala, kipsate met een knapperig korstje, ijs en aardbeien met slagroom. Jummie!!!!!

Voor meer foto’s zie de Gallery!!

Over proeven gesproken… In de omgeving van ons appartement hebben we 1 grote supermarkt en een hele reeks kleinere winkeltjes. Zoiets als een Super de Boer en een aantal dorspwinkeltjes. We zijn nu die verschillende winkeltjes aan het ontdekken. Zo heeft er een iets verderop in de straat een redelijk goede keus aan verse groenten en fruit. Voor onze boodschapjes voor het weekend gingen we daar gisteren naar toe. Ik was er al eens eerder geweest, maar Emanuel nog niet. Aangezien het natuurlijk vrij snel duidelijk is dat we geen hebreeuws spreken, herkende de eigenaar mij nog van de vorige keer. Hij is zeer behulpzaam maar spreekt geen woord Engels. :mrgreen: Dus toen wij om eieren vroegen, bemoeide de hele winkel zich er mee, tot het de baas uiteindelijk duidelijk werd wat we wilden. Helaas had hij geen verse eieren meer, maar wel hard gekookte eieren. Dus wilden we die wel hebben. Maar voordat we die kregen, moest wel even uitgelegd worden waarom hij die eieren had… Blijkbaar komt de goede man oorspronkelijk uit Jemen, waar ze op sabbath een soort gekookt deeg eten, met tomatensaus en hardgekookte eieren. En dat moesten wij dus maar eens even proeven (erg veel keus hadden we niet :wink: ). Dus op de stoep voor de winkel werden we aan een tafeltje geplaatst en werd ons het een en ander voorgeschoteld. Met een ‘hartelijk welkom’ in Israel en een glaasje jus d’orange!! Oh en het was natuurlijk ‘van het huis’. Dat deeg-spul was best lekker, kan niet gezond zijn want het was redelijk vettig, maar was goed te eten. Ook het tomatensausje smaakte goed. En de eieren waren bruine eieren en om een of andere reden hadden die veel meer smaak dan wij gewend zijn… :?: In ieder geval weer een leuke ervaring en zeer zeker typerend voor de behandeling die wij van de lokale bevolking hier krijgen!!

2 Responses to “Proeven in de stad”

 • Corry Rademaekers says:

  Hoi Aukje en Emanuël, gezellige markt en leuke souvenirs te koop, heel aparte dingetjes, gezellig gekleurd etc. Het is daar zo gek nog niet he?
  Hopelijk kunnen wij daar ook leuke herinneringen kopen als we daar komen om hier thuis op te hangen zelfs voor de closetrollen hadden ze iets aparts.
  Ik

 • Corry Rademaekers says:

  Hoi Aukje en Emanuël, gezellige markt en leuke souvenirs te koop, heel aparte dingetjes, gezellig gekleurd etc. Het is daar zo gek nog niet he?
  Hopelijk kunnen wij daar ook leuke herinneringen kopen als we daar komen om hier thuis op te hangen zelfs voor de closetrollen hadden ze iets aparts.
  groetjes Corry

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.