Main menu:


Memory Lane

2008-02-25-Wedding-346
Everybody has the flag out!

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

October 2020
S M T W T F S
« Mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Een Hebreeuwse naam

Aukje is zelfs in Nederland nog steeds geen heel veel voorkomende naam. Maar probeer een Israeli eens uit te leggen hoe je heet… Toen de monteur kwam om de wasmachine te installeren (dat mag je hier niet zelf doen in verband met de garantie!) vroeg hij natuurlijk hoe ik heet. De papieren stonden allemaal op naam van Emanuel en hij had al door dat ik dat niet was… Nadat ik mijn naam had genoemd stelde hij voor dat hij het gewoon bij Habets zou houden… :roll: En zelfs daar bleef niet veel van over, werd zoiets als ‘Abed’ :lol:
Dus, afgelopen weekend, onder het genot van een lekker stuk chocolade taart en een kop thee in Dizengoff street samen met Efrat en Ari (Ari is een collega van Emanuel in Haifa en Efrat is zijn vrouw) hebben zij de naam Ika voorgesteld. De klank beviel me meteen al, dus vanaf nu heb ik een Hebreeuwse naam!! Ika komt nog redelijk in de buurt van Aukje en is hier in ieder geval een stuk makkelijker!!

1973

Behalve die nieuwe naam hebben we natuurlijk nog wel wat meer te melden. Zo is afgelopen week ons zwembad eindelijk open gegaan!! :cool:
Helaas hebben we nog geen pasjes en nog geen tijd gehad om er eens een kijkje te gaan nemen. In ieder geval is het hier sindsdien een stuk levendiger geworden. Op de uren dat er geen school is en niet gegeten wordt is er steeds een hoop geschreeuw van kinderen te horen. Best gezellig!!

Een van de redenen dat we het zwembad nog niet uitgeprobeerd hebben is natuurlijk het werk dat nog in ons appartementje verricht moet worden. Inmiddels is het schilderwerk klaar en kunnen we beginnen met het ophangen van lampen, de klok enz. De studeerkamer is ook flink gevorderd. Hebben nu allebei een plek om te werken en wat planken om het een en ander kwijt te kunnen. En lekkere bureaustoelen!!

1975

Omdat de studeerkamer enigszins vorm had gekregen, wilde ik graag thuis gaan werken. Met een beetje hulp van mijn baas hebben we nu ook de mogelijkheid om met de vaste telefoonverbinding naar het buitenland te bellen. Een absolute must want mijn computer ondersteunt Skype helaas niet voldoende voor een fatsoenlijk telefoongesprek. En het krijgen van die buitenlandse belmogelijkheid was ook nog een heel avontuur. Het bedrijf dat onze vaste aansluiting verzorgt kan geen buitenlandse gesprekken ondersteunen…dus daarvoor moet je dan weer naar een ander bedrijf. Erg interessant allemaal!! Ik was erg blij met de hulp van mijn baas!!
In ieder geval, hoewel het even wennen is (ik heb me al een paar keer verslapen) bevalt het me erg goed om van thuis uit te werken. Al is het alleen al vanwege de airco!!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.