Main menu:


Memory Lane

20120404-Tokyo-080
So much nice than just a plain old garage door!

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

December 2020
S M T W T F S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Thuis in Tel Aviv

Alohaaa!!
Druk druk!! :grin:
We zijn inmiddels bijna 2 weekjes terug uit Hawai’i en ik zou zo weer terug willen!!
Tenminste als het niet zo’n eind vliegen zou zijn!! :roll:
We hebben op de heenweg echt pech gehad… We zouden met Continental Airlines van Amsterdam naar New York en dan naar Honolulu vliegen…maar Continental had beide vluchten overboekt!! Met als gevolg dat we onze aansluiting in New York misten!! In feite kwam het erop neer dat ze ons gewoon hebben laten staan omdat ze niet voldoende plaatsen hadden!!! En de organisatie van Continental is zoooo waardeloos dat we ook nog eens zo lang op de luchthaven vast hebben gezeten dat we niet eens New York in konden gaan. :mad: Uiteindelijk zijn we dus een dag later aangekomen in Hawai’i! Ons advies: vlieg NOOIT met Continental Airlines!!!

Maar Hawaï heeft alles ruimschoots goed gemaakt. Het is het ideale vakantieoord!!! Favoriete uitspraak daar: bevalt het weer je niet? wacht dan 5 minuten!! We hebben eigenlijk 2 weken vrijwel constant zon gehad. En als het dan een keer bewolkt was, of zelfs regende, dan bleef het bij 3 druppels (echt waar niet meer) en 5 minuten later was het alweer heerlijk weer! Is ook leuk om te zien hoe iedereen gewoon blijft liggen in de zon als het even druppelt, iedereen is alleen maar blij met de verkoeling!! :mrgreen: Kortom voor een zon-zee-strand vakantie is Hawaï perfect. Maar dat wisten jullie natuurlijk al. Waar Hawai’i ook perfect voor is, is een doevakantie. Natuurlijk is het ‘the place to be’ voor surfers en andere watersporters. Maar iets minder bekend is het feit dat je er ook prachtig kunt wandelen. En dat wilden wij natuurlijk van dichtbij bekijken, dus hebben we een begeleidde wandeling gemaakt door het regenwoud. Super!! Heel veel bamboe, wat heel spooky is als het een beetje waait,want dan beginnen die stengels tegen elkaar aan te klikken, net alsof iemand je besluipt! :shock: Verder allerlei exotische planten en bloemen in het wild, waaronder orchideeën, gember, maar ook lokale (in sommige gevallen inheemse) planten zoals de ti plant. Onze gids kende natuurlijk ook alle hawaiiaanse termen, die zijn zooo grappig, maar niet te onthouden, sorry!! Hij wist ook heel veel van vogels, maar hij kon ze vooral aan hun geluid herkennen en ze dan niet vinden! hihi :lol:
Wat ook errug indrukwekkend was, was onze trip naar ‘the Big Island’. Even een beetje aardrijkskunde: Hawaï is een staat van de Verenigde Staten en bestaat uit een serie eilanden. Daarvan is O’ahu het dichtstbewoond, hierop ligt ook Honolulu. De meeste toeristen komen naar O’ahu. Het grootste eiland van Hawaï is…Hawaï, ofwel the Big Island. Dit eiland groeit nog steeds door vulkanische activiteit! Wij zijn hier naar verschillende kraters gaan kijken van uitbarstingen die niet eens allemaal zo lang geleden hebben plaatsgevonden. Het hele landschap rond die kraters is een bizarre mix van maanlandschappen en stukken groen, die ofwel aan de lavastroom ontsnapt zijn of heel erg hun best doen een nieuw bestaan op te bouwen in de nu vrij giftige grond. Heel veel begroeiing redt het ook niet echt en je ziet dus ook heel veel van die zielige planten die half bruin zijn of al helemaal dood. Meest indrukwekkend was wel de actieve lavastroom die we gezien hebben. De meest recente grotere uitbarsting is in 2003 geweest en van die uitbarsting is nog steeds een lavastroom over. Vanaf een afstandje hebben we de rook zien opstijgen van de lava en iets verder de stoom zien ontstaan waar de lava de zee in stroomt. En dit laatste is de oorzaak voor het constante groeien van het eiland. Echt een heel bizarre ervaring, maar zeer zeker de moeite waard!!
Natuurlijk kun je niet naar Hawai’i gaan zonder een echte luau mee te maken. Dit is een soort feest waarbij veel gegeten wordt, vooral lokale gerechten en waarbij de hula dansen gedanst worden. Gelukkig voorzag de conferentie ons van een zeer mooie gelegenheid om dit typische feest van dichtbij te ervaren. In een prachtig hotel, volgens zeggen het eerste van het beroemde Waikiki strand in Honolulu, direct aan het strand en dus met een prachtig uitzicht op de zee en de ondergaande zon hebben we lokale gerechten mogen proeven en kunnen zien wat hula dansen nou echt is. En denk niet dat je er van af komt met wat heupwiegen, want het is toch echt meer dan dat!! Begeleid door Hawaiiaanse muziek brengen mannen en vrouwen een eerbetoon aan de eilanden die hun voorzien van een goed leven. Echt heel bijzonder!

Maar ja aan alles komt een einde en zo ook aan ons verblijf in Hawai’i. De terugvlucht ging gelukkig beter dan de heenvlucht en we kwamen op de geplande dag en tijd aan in Tel Aviv. Waar het inmiddels ook weer een paar graadjes warmer was dan toen we er een maand eerder vertrokken. De zomer is hier nu echt begonnen, temperaturen lopen flink op, tot in tweede helft van de 30!! Lang leve airco!! Bij thuiskomst zijn we meteen verder gegaan waar we gebleven waren…verder met poetsen en aanschaf van enkele noodzakele zaken. Inmiddels hebben we een wasmachine en een buro en vanaf vandaag internet!! Jippie!! Dit weekend willen we gaan verven en dan het buro in elkaar zetten zodat we hier een fatsoenlijke werkplek hebben.

Afgelopen weekend hebben we nog even mogen meegenieten van een leuke feestdag hier, moet de naam nog eens opzoeken, maar waar het op neerkomt is dat iedereen die dag buiten kampvuren maakt en lekker gaat barbecueën! De broer van Dana (vriendin van Sharon en Sharon is een collega van Emanuel) had een plek aan het strand bij Netanya gevonden en een hoop vrienden uitgenodigd. Wij waren ook van harte welkom. En zo zaten we dus op zaterdagavond rond een kampvuur, met worstjes, kebab en kippenvleugeltjes. En natuurlijk marshmallows! Zeer gezellig!!

Foto’s volgen wiki wiki (hawaiiaans voor snel, ja heb toch nog wel wat onthouden!!)

One Response to “Thuis in Tel Aviv”

  • shape says:

    Wiki wiki doet me denken aan een bezoek bij een Zuid amerikaanse dame. Nadat ik had gezegt de PC morgen weer terug te brengen zette zij mij klem in de hoek en zei:
    Denk erom, Wel Nederlandse morgen en geen Zuidamerikaanse morgen!

    Hoe lang zou wiki wiki duren??

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.