Main menu:


Memory Lane

20120401-Kyoto-155
Sharon is holding a cucumber on a stick. I don't even want to know what's on te stick the vendor is holding...

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

December 2021
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Duiken met dolfijnen…

Ieder jaar rond deze tijd van het jaar is er een klein congres op het vakgebied van electrotechniek in Eilat. Dit jaar was ook Emanuel uitgenodigd om een presentatie te geven. Dus woensdagmiddag stapten we op Ben Gurion op het vliegtuig, om een klein uurtje later midden in Eilat weer uit te stappen. Niet veel later zaten we in ons hotel al aan het diner, om daarna een leuk optreden bij te wonen van een Israelische band.
Het zwaartepunt van het congres viel (voor Emanuel) op de donderdag. Eerst zijn eigen presentatie en daarna nog enkele andere interessante lezingen. Ondertussen veroverde ik me een plaatsje in de zon aan het zwembad. Rond lunchtijd kwam Emanuel me nog even gezelschap houden, om daarna nog voor de laatste lezing van die dag naar het congres terug te keren.

Op vrijdag bood het congres niet veel interessants meer voor Emanuel en daarom hadden we een afspraak gemaakt bij het Dolphin Reef. Het Dolphin Reef is iets ten zuiden van het stadscentrum van Eilat gelegen en is een thuis voor een groep dolfijnen. De dolfijnen die hier leven worden zo weinig mogelijk getraind, waardoor een redelijk natuurlijke situatie ontstaat. Oorspronkelijk was het zelfs zo dat er een open verbinding was tussen de baai waar ze nu zitten en de rest van de Rode Zee, maar die hebben ze enkele jaren geleden moeten sluiten om te voorkomen dat de dolfijnen door toeristen gevoerd werden.
Dolphin Reef heeft een mooi strand van waar je de dolfijnen kunt zien, maar biedt ook de gelegenheid om met de dolfijnen te zwemmen, snorkelen of duiken. Ongeacht welke optie je kiest, er is geen zekerheid dat je dolfijnen ziet. Omdat ze niet getraind zijn, komen ze alleen als ze daar zelf zin in hebben. En als ‘gast’ mag je niet het initiatief nemen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je ze niet mag aanraken, zelfs niet als ze uit eigen beweging naar je toe komen.
Toch kiezen wij er voor om te duiken… Tot nu toe waren mijn ‘onderwater-pogingen’ vast gelopen op een mislukte poging snorkelen. Vraag me niet het uit te leggen, maar ik raak al in paniek als ik die bril over mijn neus voel zitten…(en dan hoef ik niet eens in de buurt van water te zijn!) Hoe dan ook…ik was dus erg nerveus… Maar ze lossen dit allemaal erg goed op in het Dolphin Reef. Waar het op neerkomt is dat je eigenlijk helemaal niets hoeft te doen, behalve blijven ademen dan! Die bril vond ik ook dit keer niet al te plezierig, maar in ieder geval zat ie al een stuk prettiger dan de bril die ik bij het snorkelen had geprobeerd. Verder krijg je natuurlijk een wetsuit en flippers aan, een zuurstoffles op je rug en zo’n ding in je mond waar je door ademt. En dan ga je. Iedereen wordt gekoppeld aan een ervaren duiker, die tijdens de hele duik bij je blijft. Sterker nog, die tijdens de hele duik je hand vast blijft houden. Deze duikers regelen alles wat je normaal gesproken zelf zou moeten doen. En zo kan een volledig onervaren duiker dus ook een duik maken. En ondanks alle zenuwen vond deze volledig onervaren duiker het geweldig…met alle problemen van dien…nu wil ik meer!! Voor Emanuel was het niet de eerste keer. Hij heeft ooit al 2 duikbrevetten gehaald. Maar het was wel de eerste keer sinds lange tijd. Omdat hij in ieder geval nog wel wist hoe alle apparatuur werkt, hoefde hij niet aan het handje gehouden te worden en kon hij dus alleen duiken. Er bleef wel een duker in zijn buurt, maar die had dus de gemakkelijkste duik van die dag.
De duik duurde ongeveer een half uur en in die tijd maak je een rondje door de afgezette baai. Zelfs als je geen dolfijnen ziet kun je genieten van enkele stukken rif met allerlei kleurrijke vissen. Maar wij hadden geluk. Een stuk of zes dolfijnen kwamen even een kijkje nemen en maakten een rondje om ons heen. En we zagen een grote schildpad, die van buiten het afgezette deel af en toe een kijkje komt nemen.
Omdat het zo’n unieke ervaring is, wordt de mogelijkheid aangeboden om een film te laten maken van de duik. Ook gaat er een onderwaterfotograaf mee die van iedereen foto’s maakt. Van de foto’s hebben alleen afdrukken meegekregen, maar het filmpje staat op DVD. De leukste stukjes hieruit hebben we voor jullie verzameld en kunnen jullie hieronder zien. Emanuel zwemt alleen, mij zie je telkens samen met mijn begeleidster en als je goed oplet, kun je de dolfijnen en de schildpad ook zien!! Veel kijk plezier!!

2 Responses to “Duiken met dolfijnen…”

 • martijn says:

  Jongens, wat een prachtig filmpje is dat. Ik kan zo helemaal meebeleven hoe mooi die duik was!
  Zit er misschien wat Jacques Cousteau in jullie bloed? 😉
  Wat goed van je, Aukje, dat je wel bent gaan duiken! Het is mooi dat je er nu positief op terug kijkt!

  Groetjes, M&M(&F)

 • Cathalijne says:

  Hee lieve Aukje en Emanuel,

  Zonet heb ik een stukje van de prachtige film gezien over jullie duikavonturen. Wat mooi!
  Dit is nu in al die jaren pas de eerste keer dat ik een berichtje achterlaat (shame on me 😳 ).
  Ik wens jullie heel veel liefs toe! 😀

  Lijn.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.