Main menu:


Memory Lane

20120302-Costa-Rica-051
Early morning view of the lake at Maquenque Ecolodge

Site search

Login

Registration disabled | Recover lost password?
Username
Password

Welcome, to our site! After living for some time in Israel and then in the UK we've now moved to Germany. We'd like to share our experiences with you. We hope you have as much fun reading as we have writing.

Quote

Categories

Archive

January 2019
S M T W T F S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tel Aviv News 2

We hebben woensdag een super sjiek apartement gezien!
3 slaapkamers; een badkamer met bad, wasbak en wc; een tweede badkamertje met douche en wc; een ruime woonkamer met open keuken en een balkon. En de klapper…: het gebouw deelt een zwembad met een aantal andere gebouwen!!! :-)
We hebben zondag een afspraak met de eigenaar, om te kijken of we nog iets van de huur af kunnen krijgen.
In wezen was de prijs redelijk, maar het schijnt hier toch wel gebruikelijk te zijn om in ieder geval te proberen af te dingen! :-)

In de tussentijd hebben we ook al heel wat andere apartementen gezien, maar de meeste waren ofwel te klein, oud, slecht onderhouden of te duur. Mocht het met het apartement dat we nu op het oog hebben niet lukken, hebben we nog een ander op het oog, maar dat is een stuk kleiner en kost hetzelfde als het bovenstaande, dus zij moeten echt wel zakken met de prijs! :-)

We hebben inmiddels ook allebei een prepaid-simkaart en dus een telefoonnummer hier in Israel. Blijkbaar krijg je hier alleen een abonnement als je een israelisch paspoort hebt. Of je moet een paar honderd euro in een soort deposit zetten, zodat ze verzekerd zijn van betaling. Aangezien we toch een internetverbinding willen in ons apartement, zullen we voornamelijk skypen en de gsm wel niet zo vaak gebruiken, dus hebben we maar voor prepaid gekozen. Voorlopig in ieder geval voldoende en als we toch meer willen kunnen bellen, kunnen we alsnog een abonnement proberen te krijgen.

Het visa van Emanuel is inmiddels rond. Deed me goed te zien dat het zo snel geregeld was. Dan geldt dat waarschijnlijk ook wel voor mij. Ga komende week in ieder geval even naar het ministerie van binnenlandse zaken, om te informeren of ik ook al een werkvisum kan krijgen zonder daadwerkelijke baan. Schijnt ook mogelijk te zijn, zeker als ik kan aantonen dat Emanuel hier al een baan heeft.

We zijn dinsdag, woensdag en donderdag een groot deel van de dag op de universiteit geweest. Emanuel heeft daar een en ander in orde gemaakt om met zijn werk te kunnen beginnen. Hij heeft ook al kennis gemaakt met alle studenten die hij (samen met Sharon) zal begeleiden. Ik heb ze ook leren kennen, allemaal erg aardig, bieden meteen hulp aan en zo! Heb van Enat (een van de studenten) twee kinderboeken gekregen, zodat ik kan oefenen met hebreeuws lezen. Erg grappig, Winny de Poeh in het hebreeuws!

Vrijdag hebben we een boek gevonden waarmee we hebreeuws echt kunnen leren lezen en schrijven. Zal niet meevallen, maar volgens mij gaat het uiteindelijk wel lukken. Inmiddels kunnen we het alfabet redelijk lezen. Omdat ze de klinkers weglaten, heb je een redelijk uitgebreid vocabulair nodig om echt woorden te kunnen lezen, dus dat zal nog even duren.

Vanaf zonsondergang op vrijdag begint hier de zaterdag ofwel ‘shabbat’, dan valt het hele leven stil. Alleen aan het strand was nog wel wat te doen. Dus hebben we de dag daar doorgebracht. Zijn nog niet het water in geweest maar eigenlijk had dat best gekund, het water was helemaal niet koud!

Inmiddels is het zondag, hier de eerste werkdag. Da’s wel even vreemd hoor, werken op zondag. Vanavond een gesprek over dat apartement… Spannend!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.